« Back to Blog

Vi skal rydde den vakre kysten vår for plast og annet søppel – og vi trenger din hjelp!

Vi skal rydde den vakre kysten vår for plast og annet søppel – og vi trenger din hjelp!

Nesten daglig kan vi lese om hval og andre sjødyr som blir funnet med plast i magen. Sannsynligheten er allerede stor for at fisken vi spiser inneholder plast i mikrobiter. Vi er på et kritisk punkt i verden. Nå er vi klar over hvor utbredt plastforsøpling er i alle typer vannområder, og har en unik sjanse til å bekjempe denne utviklingen. 

Det vil kreve en innsats. Som vår samarbeidspartner LOOP sier: «Mange vil gjøre noe, men vet ikke helt hvor de skal begynne fordi det virker så overveldende.

Med kampanjen #5forhvalen – Rydd verdens hav på farta gir vi folk noe enkelt og konkret de kan bidra med som samtidig gir opplevelsen av å gjøre noe lite for noe stort. Målet med #5forhvalen er å begrense forsøplingen av havet og gi folk et bevisst forhold til forsøpling – fordi havner det på bakken, så havner det i havet».

Serviceprosjektet #5forhvalen – Rydd verdens hav på farta, er et samarbeid mellom Team Rubicon Norge, Hold Norge Rent, Loop (starter av kampanjen #5forhvalen), og vår hovedsponsor Miljødirektoratet. Formålet med prosjektet er å engasjere de frivillige i Team Rubicon Norge’s fem regioner sammen med andre frivillige som ønsker å bidra.

Den folkekjære artisten Hanne Sørvaag er vår høye beskytter for #5forhvalen.

Nå kan du være med og støtte Team Rubicon Norge i dette viktige arbeidet. Meld deg som frivillig eller støttespiller til Strandryddeuka 29 april til 5 mai, eller andre tidspunkt som passer. Alle er velkomne!

Er du registrert som frivillig i TR-NOR klikker du på den grønne knappen:

Jeg vil være med som frivillig på #5forhvalen

Er du ikke registrert som frivillig i TR-NOR, så kan du gjøre det først. Det gjør du her:   

Registrer meg som frivillig i Team Rubicon Norge

Den siste opsjonen er en påmelding hvor du ikke er registrert frivillig, men blir med som støttespiller. Send inn skjemaet  ved å klikke på knappen, så setter vi deg i kontakt med den regionen i Norge du tilhører og du får nødvendig informasjon:

Jeg vil ta #5forhvalen og være med som støttespiller!


Vi trenger også økonomisk støtte til vårt katastrofefond. Klipp på den røde knappen for å bidra. På forhånd takk!

 

Ønsker du å hjelpe litt annerledes? Tenk på at en uniform som består av en rød caps, gråskjorte og gul vest, koster 260 kroner. Donerer du 300 kroner kler du på en av våre frivillige, og sørger for forsikring i ett år!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klikk her og doner en uniform eller flere i vår nettbutikk
 

 

Ha en fantastisk plastfri vår der ute!

 
 
 
 

Skriv et svar