Historien Om Team Rubicon

Det å hjelpe farmere i bushen i Australia med gårdsarbeid er ikke bare gårdsarbeid. Bushiene er stolte og ber ikke om hjelp. Å komme bushiene i møte med grå Team Rubicon T-skjorte med det norske flagget tydelig på brystet viste seg å være en eksotisk og virkningsfull icebreaker. Mange spørsmål om snø, is, vintermørke, litt usikker latter om det er isbjørner gatene, midnattssol, julenissen hjemland, vikinger og bilder fra Norge på den medbragte iPad’n, fikk i gang de fleste samtalene, skapte kontakt og etter hvert åpenhet om hva utfordringene på farmen egentlig dreide seg om.

Samtalene og det at vi alltid hadde med ekstra mat og drikke til lunsj, så vi kunne ha et sosialt måltid sammen med farmerne, samt at vi som Team Rubicon kom med vårt pågangsmot og energi var like viktig som det fysiske arbeidet vi gjorde. Når arbeidsdagen på farmen var over, vi var på vei tilbake til vår base og hele familien på farmen tok farvel med ord om at vår tilstedeværelse i dag og interaksjonen nå hadde gitt dem fornyet motivasjon til å fortsette det tunge arbeidet videre, gjorde dagen på de fleste måter til en fantastisk dag og minnet oss om hvor viktig det er å gjøre en innsats for mennesker som befinner seg i en av sine dypeste kriser i livet.

Ikke alt vi gjorde dreide seg bare om tungt og hardt gårdsarbeid.

Den ekstreme tørken fører til like ekstrem lav og ofte manglende gårdsproduksjon, som igjen fører til nesten ekstrem belasting på farmernes økonomi. Det var vår når jeg var i Australia, det begynte å bli varmere, tørken fortsatte og det skulle bli mye varmere etter hvert. Når farmen ikke har kjøleskap blir det derfor en svært takknemlig oppgave å få lov til å kunne gi familien et helt nytt og stort kjøleskap skaffet av GIVIT. Takknemmeligheten, lettelsen og gleden kjenner ingen grenser.

Det ble mange tårer, gode lange klemmer og latter denne dagen, ikke bare for meg, men for oss alle. En god klem og et smil sies å være lyset i sjelens vindu som viser at hjertet er på rett plass.

Å få gleden og æren av å være en av de som løfter denne familien litt opp fra deres nærmest bunnløse fortvilelse kan ikke beskrives med ord. Oppholdet i Australia har lært meg mye, vil prege meg og har gjort meg til en bedre frivillig i Team Rubicon. Dagen på denne farmen hvor vi overleverte noe så enkelt som et kjøleskap har brent seg fast i meg og vil være med meg som en av de sterkeste opplevelser jeg noen gang har hatt.

Jeg har alltid likt å hjelpe mennesker som trenger det og jeg fungerer best med å jobbe sammen med andre som også liker å gi alt for å få jobben gjort. Det beste med å gjøre det er takknemmeligheten de vi hjelper viser. Den gir meg all mulig energi til å jobbe videre. Det samme er det med nærheten som av og til oppstår når man får muligheten til å strekke ut en hånd til mennesker som befinner seg i en av sine dypeste livskriser. Jeg vet jeg er med på å gjøre en forskjell og det jeg får være med på sammen med Team Rubicon gjør meg til et bedre menneske. Mange av opplevelsene med de berørte vil være med meg for resten av livet.

KATASTROFER ER VÅR VIRKSOMHET. VETERANER ER VÅR LIDENSKAP

BLI MED PÅ TEAMET I DAG!