« Back to Blog

Operasjon Harding, Dubbo NSW Australia

Vi fikk en forespørsel om å sende to gråskjorter for å bistå Team Rubicon Australia med den ekstreme tørken i New South Wales i Australia. På kort tidsfrist så meldte John Petter Bachke og Janine Brunsgård Ek seg, og her følger en kort rapport fra oppholdet deres i Australia. Vi vil følge dette opp med dem når de kommer hjem, og mer utfyllende opplysninger om Operasjon Harding og Dubbo vil komme da. Her følger rapporten fra John og Janine;

RAPPORT fra DOWN UNDER

Gday mates!

Vi ankom Sidney i New South Wales i Australia etter en reise på omkring 24 timer og ble mottatt av en lokal gråskjorte hvor vi bodde den første natten.

Dagen etter hadde vi en kort tur til Bondi Beach før vi kjørte i ca 6 timer opp til Dubbo hvor Forward Operating Base (FOB) allerede hadde vært i noen uker. Mottagelsen i FOB Dubbo var veldig aussie; layed back og direkte så vi ble raskt en del av gjengen.
Oppdraget her er å hjelpe lokale bønder med forskjellig arbeid på gårdene på grunn av den ekstreme tørken som er i området. Har blitt sagt noe her om at det ikke har vært vesentlig regn på ca 8 år så en hver regnskur er velkommen. Strike Teamene har hjulpet med alle typer gårdsarbeider for å gi bøndene mulighet til å ha fokus på å få buskapen til å overleve.

Døgnrutinen her er som følger: kl 06 revelje, frokost, 07:30 morgen brief, lasting av utstyr for dagens arbeid, avreise til oppdrag, arbeid på gårdene, retur til FOB normalt innen 17:30, rydding og rengjøring av utstyr, debrief, 19 middag, andre nødvendige aktiviteter etter dette. Flere dager har jeg ikke vært ferdig før rundt 21-22, så her det bare å stå på så lenge det er behov! Her er ALLE opptatt av å gi max hele tiden – uansett!

Gårdsarbeidet vi har gjort varierer veldig; rygge en diger paddoc for tungt metallskrap, mate dyr, sette opp og forsterke gjerder, ta ned gjerder, rydde jorder for tornebusker, rydde og vaske hus, hjelpe til med hagearbeid sov, osv.
I denne operasjonen er det helt avgjørende at farmerne får hjelp med det forefallende arbeidet som de ikke klarer å gjøre selv når fokuset må være på å overleve selv og få buskapen til å overleve. Vi er på meget nært hold med alle berørte vi hjelper, det blir sterke historier, klemmer og tårer, og det er noe av det som gjør at vi får energi til å stå på videre.

Vår hjelp, vår tilstedeværelse, vår støtte og vår energi er også noe av det som gjør at farmerne får energi og motivasjon til å stå på videre.

Team Rubicon Australia samarbeider med GIVIT, en organisasjon som får donasjoner og som feks kjøper kjøleskap, frysere, madrasser, vaskemaskiner og støvsugere som vi har fått den store gleden av å dele ut til berørte.

Deploymentet i Dubbo har vært kompakt noe som har gjort at vi meget raskt har blitt en utrolig bra sammensveiset team som for min del kommer til å resultere i livsvarige vennskap.

No worries!

John og Janine

Skriv et svar