« Back to Blog

INTERNATIONAL OPERATORS COURSE

INTERNATIONAL OPERATORS COURSE

Einar Andreas Allergodt og John Petter Bachke deltok i perioden 13-17 nov på kurset “International Operators Course” ved Team Rubicon United Kingdom (TR-UK) sitt hovedkvarter og treningssenter i Chilmark, ca 2,5 times togreise sørvest for London.

Som ved alle andre kurs hos TR-UK i Chilmark er forlegningen i telt like utenfor den gamle hangaren som nyttes som undervisningslokale og som spisesal. Hangaren er ikke oppvarmet og har et begrenset antall dusjer og toaletter.
Hensikten med dette kurset er å trene og selektere personell som egner seg til å gjennomføre operasjoner i utlandet med TR-UK. Kurset vil for oss i Team Rubicon Norge (TR-NOR) egne seg som en utdanning for de som kan være med i første linje i fremtidige oppdrag for TR-NOR. I tillegg kan de som gjennomfører kurset være aktuelle som deltakere på operasjoner sammen med TR-UK. Kurset består av en forholdsvis kort teoretisk del og en noe lenger praktisk del. Kurset er fysisk og mentalt krevende. 
Om man er i tvil om man er i stand til å gå opp mot 30 km daglig med minst 20 kg pakning kan man ikke delta på kurset. Alle forflytninger skjer med tidsfrister, uansett vært og lysforhold.
Under den praktiske delen av kurset blir man stilt ovenfor komplekse problemstillinger. Alle oppgaver man får er hentet fra reelle situasjoner som TR-UK har erfaring med fra sine operasjoner. 
Det vil ikke bli mulig å få tilgang til mer deltaljerte opplysninger om kurset enn det som er gjengitt her.
Kurset er et bestått/ikke bestått kurs. På Striketeamene til både Einar og John Petter var det personell som ikke bestod kurset. 
Einar og John Petter bestod kurset med så gode resultater at TR-UK ønsker at de kommer tilbake som instrukører og mentorer på tilsvarende kurs som de to de til nå har gjennomført!
John Petter har i tillegg blitt invitert av TR-UK til å delta på kurset “Operators Leadership Course”.
Om TR-NOR ønsker å gå videre med et kurs samarbeide med TR-UK er det nå lagt et utmerket grunnlag for det. “International Operators Course” er et meget bra kurs med  en rekke svært gode læringselementer som vil kunne være avgjørende i krevende operasjoner.
1-2 uker før kurset vil man får tilsendt Dispatch Instructions med pakkliste og flere forberedelser som må gjøres på nettet før man reiser. Forberedelsene de forventer er helt nødvendige for å gjennomføre kurset og man bør sette av nok egentid til det.
Noen tips: ta med ryggsekk som er god å bære med mye vekt over lengre tid, bruk sko som er gode å gå i selv det er vått og kaldt. 
Vi ønsker mulige fremtidige deltakere lykke til!

Skriv et svar