« Back to Blog

Den du ikke ser…

Den du ikke ser…

Team Rubicon Norge setter opp sin første selvstendige operasjon, Operasjon Viking. Den skjer i Beirut, og vi skal støtte gjenoppbyggingen av byen etter den store eksplosjonen som skjedden den 4 august i år. Det å sette opp en slik operasjon tar lang tid. Man må anskaffe utstyr, få på plass økonomien, og ikke minst rekruttere de rette personene til å delta på oppdraget. Det stopper jo ikke der. I Libanon har vi kontaktet lokale myndigheter, NGO’er og lokale krefter.

Nå er nesten alt på plass. Vi mangler å kommer oss ned dit, og en del på økonomien. Forpartiet reiser den 1 november, hovedstyrken den 7. Vi reiser hjem den 30.

Team Rubicon Norge har sendt over 100 frivillige på 13 oppdrag i USA, på Haiti, Bahamas og Australia. Hver eneste gang har det vært noen hjemme som har arrangert dette, vært støttent hjemme, og sørget for at våre har det bra. Et nasjonalt støtteelement er alfa og omega for å kunne operere både hjemme og utenlands.

Denne gangen har logistikken vært stor. I Samarbeid med Dråpen i Havet har vi samlet inn klær og leker. Folk over hele landet har strikket varme plagg, og leker og andre ting er donert. Vi har fylt opp to store containere som nå står og vugger på en båt via Hamburg.

Vi skal basere oss på å kjøpe mye utstyr lokalt. Utstyr som vi i ettertid skal donere til lokale organisasjoner. Men vi må allikevel sende ned en del utstyr, som også skal hjem igjen. Vi må også sørge for at alle kommer seg til Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL), overnatting når det trengs, fly til Libanon og hjem igjen. Reiseregninger skal fikses, og økonomien skal holdes i “ørene”.

Når man setter opp en egen operasjon, så må vi også sette en stab. Staben har gjort et forarbeide i Norge, men den viktigste jobben kommer i Beirut hvor staben skal kartlegge og klargjøre for hovedstyrken under forpartiet. Mye kan planlegges fra en pc, men for å få det fulle bildet må man være i felt.

En av de du ikke ser, er vår Finance Manager Hege. Hun har vært essensiell i det administrative arbeidet og logistikk hjemme i samarbeid med vår LOGS, Jan. Hege er også Point of Contact – POC NOR, når vi er ute på operasjoner. I dag sender vi en stor takk til den som foreløpig alltid er hjemme. Hege, du rocker! Hun er den første mottakeren av vår spesialmynt for oppdraget, og det er tydelig å se at hun syntes det var ooooooo…

Skriv et svar