« Back to Blog

#5forhvalen

#5forhvalen

Team Rubicon Norge (TR-NOR) har fått tildelt 300 000 fra Miljødirektoratet, og skal i 2019 ta et krafttak mot marin forsøpling. Vi iverksetter serviceprosjekt #5forhvalen. Dette skal engasjere alle våre fem regioner med å finne, rydde, og fjerne marin forsøpling. Dette gjelder både på land, i strandkanten og under vann. Hoveddelen vil foregå under Strandryddeuka fra 29 april til 5 mai, men små og store prosjekter vil iverksettes hele våren.

Vi samarbeider foruten med Miljødirektoratet med flotte organisasjoner som Hold Norge Rent og LOOP (#5forhvalen). Sammen skal vi klare å gjøre mye bra i 2019 og årene fremover.

Vi skal samarbeide med barnehager, skoler, bedrifter og andre organisasjoner for å få mest mulig effekt på serviceprosjektet. Ønsker du å delta sammen med oss finnes det mange måter å gjøre dette på. Har du gode ideer, eller ønsker samarbeid på ryddeprosjekter, send en e-post til info@teamrubiconnor.no. Les mer om våre partnere og sponsorer under Om Oss fanen øverst på siden.

Det er nå anledning til å melde seg på oppdrag. Er du registrert som frivillig i TR-NOR klikker du på den grønne knappen:

Jeg vil være med som frivillig på #5forhvalen

Er du ikke registrert som frivillig i TR-NOR, må du gjøre det først, og det gjør du her:   

Registrer meg som frivillig

Vi har alle sett bildene av strandede hvaler med magen full av søppel. Sotra hvalen ble en øyeåpner for mange. Den syke hvalen ble funnet med over 30 plastposer i magen.

Tar vi eksemplet med en plastflaske, så tar det 450 år før den “brytes” ned i naturen. Den omdannes ikke til organisk materiale, men blir til mindre og mindre biter som kommer inn i jordens næringskjede. Dette kalles da mikroplast (mindre enn 5 mm) og nanoplast til slutt. Dette tas opp av levende organismer, og til slutt ender det på middagsbordet vårt!

Vi er så heldige at vi har fått den folkekjære artisten Hanne Sørvåg som vår høye beskytter til vårt store serviceprosjekt i 2019, #5forhvalen – Rydd verdens hav på farta. Her er Hanne’s oppfordring til oss alle.

 

Økonomi er et viktig aspekt i det hele. Vi har opprettet en innsamlingsaksjon på Bidra. Støtt oss og du bidrar til at Team Rubicon Norge kan sende våre frivillige på oppdrag! Takk for all støtte på forhånd!

Bidra nå til vårt katastrofefond

Ha en fantastisk flott vår der ute.

Skriv et svar